Ben je soms zo lui omdat je te slim bent?

Slimme kinderen die toch falen,… het is een verhaal zo oud als het onderwijs zelf. Zijn deze kinderen gewoon lui? Absoluut niet, stelt experte hoogbegaafdheid Tessa Kieboom (UHasselt). Hoogbegaafde kinderen moeten niet enkel hun intelligentie verder ontwikkelen, maar ook de mentale weerbaarheid om daarmee om te gaan en hun potentieel te benutten. With great power comes great responsibility!

Prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. Kathleen Venderickx hebben bijna 20 jaar ervaring met het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Samen runnen ze het expertisecentrum Exentra. Ze schreven verschillende boeken over het topic, waaronder:

– Hoogbegaafd, als je kind (g)een Einstein is van prof. dr. Tessa Kieboom

– Meer dan Intelligent van prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. Kathleen Venderickx

Te verkrijgen via www.exentra.be/meer-weten-meer-lezen/

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *