Podcast

Welkom bij Studio Zebra. Dé podcast over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en alles wat daarmee te maken heeft.

Aflevering 1 – Karen

Tijdens deze allereerste aflevering van Studio Zebra vertel ik je iets meer over het hoe en waarom van Zebra en neem ik jullie mee in mijn eigen verhaal. 

Aflevering 2 – Imposter syndrome

Denk jij soms ook dat je door de mand zal vallen. Dat iedereen plots zal doorhebben dat jij helemaal niet zo succesvol, slim of capabel bent? Je bent niet alleen! Tijdens deze tweede aflevering vertel ik je over het imposter syndrome.

Benieuwd naar het Dunning-Kruger effect? Hier vind je een linkje.

Aflevering 3 – 6 profielen van hoogbegaafdheid

Geen enkele hoogbegaafde is hetzelfde. Betts en Neihart onderscheidden 6 verschillende profielen van hoogbegaafde kinderen. Welke herken jij in jouw klas of bij jou thuis?

Wil je graag meer weten over de aanpak en noden van deze 6 types? Neem dan eens een kijkje bij de gratis downloads van Het TalentenLab:

https://www.webshophettalentenlab.nl/a-52968326/gratis-downloads/zoek-de-verschillen/#description

Aflevering 4 – Auguste

Ik neem jullie mee in het avontuur dat we de afgelopen jaren met onze zoon Auguste mochten beleven. Een bijzonder parcours van een dubbel bijzondere jongen.

Aflevering 5 – Intense mensen

Na een podcastpauze nam ik nog eens de tijd om met mijn microfoon te gaan zitten en een verhaal te vertellen over een van mijn  favoriete theorieën rond begaafdheid en intensiteit: de positieve desintegratietheorie van Kasimierz Dabrowski.

Ik neem je mee in de 5 manieren waarop iemand intens kan zijn:

-psychomotorisch

-zintuiglijk

-intellectueel

-verbeeldend

-emotioneel

En ik graaf diep naar mijn persoonlijke verhaal.

Aflevering 6 – Valkuilen voor intelligente mensen

Wat zijn enkele veel voorkomende valkuilen voor intelligente mensen? Hoe kan je ze herkennen? En wat kan je eraan doen?

Na een lange podcastpauze komt er eindelijk een extra lange aflevering aan!

Ik duik in de theorie van de veel voorkomende valkuilen of “Embodio’s” volgens Tessa Kieboom en vul zoals steeds aan met mijn eigen persoonlijke verhaal.

Vanaf vrijdag 10/09/2021 te beluisteren op al jouw favoriete kanalen. Veel luisterplezier!

Meer weten over dit onderwerp?

Het boek “Meer dan intelligent” van Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx vind je onder andere hier: https://www.standaardboekhandel.be/p/meer-dan-intelligent-9789401446884?utm_term=&utm_campaign=DSA+-+All&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=3346558806&hsa_cam=1780396220&hsa_grp=73149789990&hsa_ad=486916730854&hsa_src=g&hsa_tgt=aud-1211439794851:dsa-407239797012&hsa_kw=&hsa_mt=b&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gclid=Cj0KCQjw4eaJBhDMARIsANhrQAC3-i_3Hp53mdNYhX5p2-QTSrLsNGgWw_siVFIe3iZfzcZ1lVPB0OQaAvTGEALw_wcB 

Ben je benieuwd wat Zebra voor jou kan betekenen? Neem dan eens en kijkje op mijn website www.praktijkzebra.be of stuur me een mailtje op karen@praktijkzebra.be 

Kom je graag jouw eigen verhaal vertellen op de podcast? Dat kan! Stuur me dan zeker een mailtje.

Veel luisterplezier!