Over ons

Karen, psychologisch consulent en oprichter van Praktijk Zebra

Kritische denker, gevoelige dromer, idealist, intens, koppig, geduldig, intuïtief, verantwoordelijk, overdenker, peoplepleaser, analist, overdrijver, steller van moeilijke vragen, duizendpoot, oplosser, piekeraar, …

Enkele woorden waarmee vrienden en familie me in het verleden al beschreven.

Mijn naam is Karen, leerkracht, kinderyogadocent en psychologisch consulent. Geboren in 1989 als oudste in een gezin van drie dochters. Mama van een geweldig pittige en knappe zoon sinds 2014. Partner van een al even pittige en complexe man sinds 2009.

Al heel vroeg wist ik dat ik iets met mensen en in het bijzonder met kinderen wou gaan doen. Ik had zelf niet zo’n fijne tijd beleefd op school en ik wou het verschil gaan maken voor “kinderen zoals ik” op de basisschool. Wie die “kinderen zoals ik” dan eigenlijk waren, daar had ik op dat moment nog geen idee van. Ik studeerde vol idealisme af als leerkracht lager onderwijs maar voelde al snel dat er iets ontbrak, iets niet klopte. De verveling sloeg toe. En de onzekerheid. Is dit het nu?

Dat was het startsignaal voor mijn zoektocht naar wat ik nu echt wilde. Ik volgde een opleiding tot kinder- en familieyogadocent en startte in bijberoep met The Little Yogi. Ik ging aan de slag als office manager in diverse bedrijven. Dat ging altijd eventjes goed, totdat het niet meer ging. De verveling en uitputting sloegen weer toe. En ik belandde tot tweemaal toe in een burn-out.

Ondertussen werd ik in 2014 mama van een fantastische, uitdagende en drukke zoon. Hij groeide als kool, zowel fysiek als op alle andere vlakken en al gauw bleek dat de opvoedtips uit de handleidingen voor hem niet werkten. Daar stond ik dan, met al mijn pedagogische kennis.

Op het einde van de eerste kleuterklas vielen de puzzelstukjes in elkaar. Hoogbegaafd.

Wat volgde was een geweldig leerrijke maar vaak ook moeilijke ontdekkingstocht naar de juiste kennis en begeleiding om ons leven thuis en op school terug wat vlotter te doen verlopen. De voorbije jaren mochten we bijzonder veel leren over en met onze zoon, maar ook over onszelf.

Na al die jaren weet ik eindelijk wat dat wilde zeggen die “kinderen zoals ik”. De puzzel viel in elkaar en het was me duidelijk wat ik wilde doen. Ik ging opnieuw studeren, Bachelor toegepaste psychologie aan de AP Hogeschool en startte in 2021 mijn eigen praktijk voor hoogbegaafdheid, Zebra. Ik blijf me voortdurend bijscholen en voor het eerst klinkt “levenslang leren” niet meer als een straf.

In mijn praktijk wil ik kinderen, jongeren en volwassenen een luisterend oor bieden en een veilige thuis waar je echt jezelf kan en mag zijn. Ik ga graag samen met jou op zoek naar wie jij echt bent en wat jij nodig hebt om in deze complexe wereld een fijn leven vol passie en geluk op te bouwen.

Chayenne, psychologisch consulent bij Praktijk Zebra

Wie ben ik? In 2018 studeerde ik af als kinesitherapeut aan de Universiteit van Antwerpen, vastberaden om mensen te gaan helpen. Na 5 jaar studeren ging dat toch niet zo vanzelfsprekend als gedacht. Ik deed mijn job ongelofelijk graag maar ik leek nog iets te missen. In 2020 besloot ik om toegepaste psychologie te gaan bijstuderen om meer te leren over het menselijk brein en waarom we doen wat we doen.

In mijn 3e jaar ging ik vol spanning bij Karen aankloppen of ik mijn stage als psychologisch consulente bij Praktijk Zebra mocht volgen. Het werd een intense reis van veel voelen, denken, dromen en vooral van zelfontdekking. De puzzelstukjes vielen voor mij steeds meer in elkaar. Ik verdiepte me in hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, mindset,.. en ontdekte mijn passie voor het werken met kinderen. Intussen is praktijk Zebra een tweede thuis geworden voor mij.

Wie kan er bij mij terecht?
Kinderen, jongeren en volwassenen voor:
-Coaching bij (vermoeden) van hoogbegaafdheid/hooggevoeligheid
-Relaxatietherapie: rust zoeken in je hoofd en je lichaam

Ook in het groepsaanbod zullen jullie mij terugvinden tijdens de trajecten en kampjes.