Praktisch

Wat fijn dat je interesse hebt in onze werking! Hier lees je alle praktische informatie.

In januari gaven wij een korte presentatie tijdens onze infodag:

Ons veld

Op ons veld van 6500m² bouwen wij vanaf 2024 aan een kleinschalige, gezonde en biodiverse CSA Boerderij. We maken plaats voor een ruime akker voor combinatieteelt van groenten, een klein plukbos vol notenbomen, fruitstruiken en diverse heesters en achteraan op onze wei geven de hoogstam appel- en perenbomen binnenkort schaduw aan onze kleine kudde Alpaca’s en Kempense hoenen. In de grote serre kan je binnenkort heerlijk vertoeven met een tasje koffie tussen de tomaten en aardbeien terwijl de kinderen hier volop kunnen spelen.

Dankzij Regiolandschap Rivierenland wordt de wei omringd door streekeigen knoteiken en haagkanten, om het landschap en biodiversiteit van vroeger in ere te herstellen en beschutting te bieden aan vogels en vleermuizen.

Activiteiten

Leden zijn vanaf april 2024 het hele jaar door welkom om te komen oogsten, meehelpen, vertoeven op onze wei en in onze serre.

Vanaf woensdag 3 april organiseren we elke woensdagnamiddag vanaf 14u een speelmoment voor kinderen (en ouders). Er wordt dan speelgoed, koffie en thee klaargezet en iedereen is van harte welkom om te komen spelen. Kan je niet spelen op woensdag? Uiteraard ook van harte welkom op andere dagen op onze wei.

Op zondag 25 februari verwelkomen we graag alle nieuwe leden voor een eerste ontmoetingsmoment bij het vuur vanaf 14u.

Doorheen het jaar zullen diverse werk-, speel-, feest- en oogstmomenten samen worden georganiseerd. Deze worden aangekondigd in de kalender op onze ledenpagina.

Tarieven en werkwijze 2024

Na lang brainstormen en nadenken kozen we voor ons eerste werkingsjaar een ietwat minder conventionele manier van prijszetting. Zo houden we de prijzen tijdens ons eerste jaar laag en democratisch en kan ieder lid zelf bepalen hoeveel ze bij ons willen vertoeven en hoeveel oogst ze mee naar huis willen nemen.

Inbegrepen in het lidgeld:

  • Vrije toegang tot onze wei en serre
  • Koffie en theetjes
  • Kruidenpluk
  • Wekelijkse speelmomenten
  • Bijeenkomsten en activiteiten voor leden
  • 25% korting op alle kampen en trajecten van Praktijk Zebra
  • Inspraak en ledenvergaderingen

Neem je daarnaast nog graag fruit, groenten en/of eitjes mee? Dan betaal je hiervoor een democratisch prijsje.

Hiervoor voorzien we een weegschaal in de serre en afrekenen gebeurt cash of via Payconic op basis van vertrouwen.

Ben je ondertussen helemaal overtuigd? Inschrijven kan via onderstaande link.