Mindset traject kids maart 2023 – VOLZET

Bouwen aan zelfvertrouwen (7-11j)

“Dat kan ik niet.”

“Als iets niet van de eerste keer lukt, dan begin ik er niet aan!”

“Ik ben zo bang om fouten te maken. Wat als iedereen ineens ziet dat ik eigenlijk heel dom ben?”


Herkenbaar? 

Dan zou jij wel eens last kunnen hebben van de vervelende gevolgen van een vaste mindset. De term ‘mindset’ staat voor de overtuiging die mensen hebben over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten en de veranderbaarheid daarvan.

Prof. Carol Dweck, de wereldberoemde psycholoog en auteur, ontdekte dat een vaste mindset ontwikkeling belemmert,terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren. Een groeimindset helpt kinderen, volwassenen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen.Het is de basis van (talent)ontwikkeling en groei.

Dit traject leert kinderen omgaan met uitdagingen, tegenslagen, kritiek en succes van anderen. Thema’s als doorzettingsvermogen, hulp durven vragen en faalangst komen aan bod.In 3 sessies leren we spelenderwijs over de mindsettheorie van Carol Dweck en hoe we deze kunnen inzetten om met meer zelfvertrouwen naar onze prestaties en onze groeimogelijkheden te kijken.

We maken kennis met Fixie en Growie en onderzoeken waar we zelf nog allemaal beter in willen en kunnen worden! We leren onze talenten kennen en verwerken de theorie met creatieve opdrachten en spel.


Praktisch:

135 euro voor het traject van 3 sessies op zaterdagnamiddag

Voor 7 tot 11 jaar (lagere school) – maximum 10 deelnemers zodat er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

18/03, 25/03 en 01/04/2023 van 14u-16u

Locatie:

Studio Pili, Binnensteenweg 145, 2530 Boechout