Groepstraject 12-15 jaar

Mindsettraject voor tieners (12-15j)

“Ik ben gewoon niet goed in wiskunde.”

“Iedereen zegt wel dat ik slim ben, maar eigenlijk voel ik me heel dom.”

Sommige jongeren gaan uitdaging op school met veel plezier aan, doen hard hun best en laten zich niet tegenhouden door tegenslagen zoals onvoldoendes of faalervaringen. Er zijn echter ook jongeren die het liefst helemaal geen fouten zouden maken, enkel makkelijke opdrachten aandurven en zich erg dom voelen wanneer iets niet van de eerste keer lukt. Vaak hebben deze jongeren last van faalangst en is hun motivatie voor school al een tijdje niet optimaal.

Prof. Carol Dweck, de wereldberoemde psycholoog en auteur, ontdekte dat een vaste mindset ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren. Een groeimindset helpt kinderen, volwassenen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Het is de basis van (talent)ontwikkeling en groei.

Dit traject leert jonge mensen omgaan met uitdagingen, tegenslagen, kritiek en succes van anderen. Thema’s als doorzettingsvermogen, hulp durven vragen en faalangst komen aan bod. In 3 sessies leren we op een ontspannen en laagdrempelige manier over de mindsettheorie van Carol Dweck en hoe we deze kunnen inzetten om met meer zelfvertrouwen naar onze prestaties en onze groeimogelijkheden te kijken.

We maken tijd om elkaar en onszelf beter te leren kennen en ontdekken dat we niet alleen zijn met onze twijfels en onze angsten. We onderzoeken waar we zelf nog in willen groeien en gaan met meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet.

Praktisch:

120 euro voor het traject van 3 sessies op zaterdagnamiddag

Voor 12 tot 15 jaar – maximum 10 deelnemers zodat er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

zaterdag 12, 19 en 26 maart 2022 van 14u-16u

Locatie en inschrijven:

Studio Pili, Binnensteenweg 145, 2530 Boechout