Mindset voor ouders en leerkrachten

“Dat kan ik niet.”

“Als iets niet van de eerste keer lukt, dan begin ik er niet aan!”

“Ik ben zo bang om fouten te maken. Wat als iedereen ineens ziet dat ik eigenlijk heel dom ben?”

“Ik heb het gevoel dat ik elk moment door de mand kan vallen.”

Herkenbaar?

Dan zou jij of je kind wel eens last kunnen hebben van de vervelende gevolgen van een vaste mindset. De term ‘mindset’ staat voor de overtuiging die mensen hebben over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten en de veranderbaarheid daarvan.

Prof. Carol Dweck, de wereldberoemde psycholoog en auteur, ontdekte dat een vaste mindset ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren. Een groeimindset helpt kinderen, volwassenen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Het is de basis van (talent)ontwikkeling en groei.

Soms kun je als ouder wel een steuntje in de rug gebruiken. De mindset van je kind veranderen is niet eenvoudig en vergt inzicht en oefening. Wat betekent de mindset theorie en wat leren we eruit voor onze kinderen? Hoe houden we als ouder kinderen gemotiveerd om te leren? Waarom zijn kinderen soms bang om fouten te maken? Waarom gaan kinderen soms uitdagingen uit de weg? Of geven ze het op als het moeilijk(er) wordt? En hoe kunnen we een groeimindset bij kinderen stimuleren?

Tijdens deze workshop duiken we in de theorie van Carol Dweck en passen we dit meteen toe op onszelf en onze kinderen. Er wordt veel ruimte gemaakt voor praktische tips en het delen van persoonlijke ervaringen.

Praktisch:

40 euro

Deze eenmalige workshop kan gevolgd worden terwijl je zoon of dochter aan het mindsettraject voor kinderen deelneemt maar is geschikt voor àlle ouders of leerkrachten van jonge of iets oudere kinderen die graag over mindset willen leren.

vrijdagavond 3 maart 2023

19u00 – 21u30

Locatie:

Studio Pili, Binnensteenweg 145, 2530 Boechout


Ik schrijf me in!