Onderpresteren – online minicursus

De Kleine Prins (van Antoine de Saint-Exupéry) is teleurgesteld als hij erachter komt dat de bloem die op zijn eigen planeet groeit niet uniek is. Hij ontdekt dat het een roos is waarvan er op aarde nog veel meer zijn. Maar de vos vertelt hem dat mensen, dieren en dingen pas hun waarde krijgen door de investering van tijd en inspanning. Dan begrijpt de Kleine Prins het en zegt tegen de “gewone” rozen op aarde: ‘Natuurlijk zou een willekeurige voorbijganger geen verschil zien tussen mijn eigen roos en jullie. Maar toch is zij, zij alleen, veel belangrijker dan jullie allemaal, omdat ik haar water heb gegeven en haar onder een stolp heb gezet; omdat ik haar beschut heb met een kamerscherm en de rupsen voor haar heb gedood; omdat ik haar klachten en haar opschepperij en zelfs haar zwijgen heb aangehoord; omdat zij mijn roos is. Ik ben verantwoordelijk voor mijn roos.’ Bij het afscheid geeft de vos hem nog mee: ‘Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.’

Het gevoel van ‘waarde’ is wat het leven inhoud, zin en richting geeft. Dat is wat kinderen die nooit hun best hebben gedaan op school, om wat voor reden dan ook, moeten missen. Toch heeft elk mens dit gevoel nodig, en deze kinderen zullen er dus naar blijven zoeken tot ze er ooit in slagen het ergens te vinden. (Passage uit ‘Onderpresteren’ door Saskia Bruyn en Monique Schaminée)

Wil jij als ouder leren wat jouw kind nodig heeft om de cyclus van uitstelgedrag, excuses, faalangst en onderpresteren te doorbreken?

Wil jij weten hoe je jouw kind thuis kan ondersteunen?

Dan is deze online minicursus iets voor jou!

Zet je alvast op onze wachtlijst!